MFO, Multinational Force & Observers

Sinds begin 1982 is de vredesmacht "Multinational Force and Observers" in de Sinaï aanwezig. Nederland leverde zijn bijdrage tot het voorjaar van 1995 door de taken van militaire politie en de verbindingsdienst op zich te nemen. Sinds januari 2013 zijn er weer vier Nederlanders in dienst bij de MFO, drie officieren en een onderofficier, allen werkzaam in de Force Commander's staff.

Op dit gedeelte van mijn site kan je wat van mijn "Sinaï-avonturen" lezen en bekijken. Ik was daar in 1988, deel uitmakend van rotatie 36.

Lijst met ex-Sinaï-gangers

Ik onderhoud een lijst met meer dan tweehonderd ex-Sinaï-gangers. Wil jij ook in die lijst voorkomen, vul dan het aanmeldformulier in. Aanvullingen, links, verhalen en/of foto's zijn ook welkom.

In den beginne...

Het eten in de Sinaï

Haardracht der rode baretten

Bataljon Colombia

Foto's

Vergeten leger keert na 13 jaar terug

ANWB-wegwijzer terug in Nederland

Defilé 5 mei 2002

Sinai, Multinational Force and Observers

Kees Poelma (rot36) schreef een dik boek over de Sinaï. Een echte aanrader! Zo kom je te weten waarom precies de MFO bestaat, de omstandigheden in de woestijn, de geschiedenis en de taken van de verschillende contingenten.
Prijs: € 15,- Telefonisch te bestellen via
055-3601329 zolang de voorraad strekt.

Alleen kinderen huilen

In Alleen kinderen huilen beleef je de Nederlandse VN-vredesmissie in Libanon mee. Je kijkt door de ogen van een dienstplichtige militair, je maakt mee hoe ‘de jongens’ een band met elkaar opbouwen, hoe ze met de plaatselijke bevolking omgaan, en hoe ze conflicten met de PLO beleven.

rondevos.worldpress.comPvt de Kruijff


Linken:

mfo.org

De officiële MFO-site

steenrode-baretten.nl


zoek op NL MFO Sinai

mfo-sinai.nl


Ben's M.F.O. Page

nlveteraneninstituut.nl

vredesmissies.nl

veteranennw-veluwe.nl

defensie.boogolinks.nl


MFO 1988 op Youtube:

youtube.com

youtube.com


We don't have to agree to be kind to one another
Deze MFO site bestaat sinds 8 maart 2000