Printers

Wanneer je vermoed dat de computer de oorzaak is van lelijke afdrukken, controleer dan als eerste de eigen testpagina. Zo goed als alle printers beschikken hierover. De printer kan dan stand alone, oftwel zonder aangesloten te zijn op een computer of netwerk, een testpagina uitprinten. Om dit uit te voeren moet er vaak een knopje voor een paar seconden ingedrukt gehouden worden.

Afdrukproblemen

Er kunnen situaties voorkomen waarbij er iets is foutgegaan met het overzenden van het te printen bestand naar de printer. De vastgelopen printopdracht kan dan in de computer de latere printopdrachten blokkeren. Het kan ook zijn dat de printer ineens honderden blaadjes vol wil printen met troep. Vaak helpt het om de printer een keer uit en weer aan te zetten, maar wanneer de computer nog niet klaar is met het verzenden van de printopdracht(en), zal de printer waarschijnlijk direct weer aan het afdrukken slaan.

Met het printericoontje vlakbij het klokje rechtsonder (Windows95 t/m 7) kunnen de printertaken opgevraagd worden en vaak ook zonder problemen worden geannuleerd. Lukt het niet op deze manier dan zal het volgende uitkomst brengen: geeft het commando net stop spooler in CMD. Verwijder vervolgens alle bestanden met .spl en .shd als extensie uit de map system32/spool/printers. geef nu het commando net start spooler. Nu zou er weer normaal door de computer op een printopdracht gereageerd moeten worden.