Internet tips

De verbinding van je PC met het Internet kan om allerlei vage redenen in één keer verbroken zijn. Voordat je de hele configuratie overhoop gooit, kan je het best eerst het volgende proberen:
 • Check of je verbinding met de router hebt, dit kan je doen door het IP adres van dit apparaat in de adresbalk van je browser te zetten. Komt er een inlogscherm, dan is de fysieke verbinding met de router in orde.
 • Nog geen Internet? Probeer het via een andere PC en controleer of de PC's elkaar zien in het netwerk.
 • Nog geen Internet? Reset de router door deze een seconde of tien uit te zetten. Geef de router daarna een paar minuten de tijd om de Internetverbinding te herstellen. Start dan je PC weer opnieuw op.
 • In de meeste gevallen zal je verbinding weer hersteld zijn. Houdt er ook rekening mee dat de server van je provider problemen kan hebben.

  DNS problemen

  De DNS server zorgt voor de vertaling van een URL in een IP nummer. Zo heeft Google (3-2016) het IP 216.58.212.4 en dit IP mag je ook invoeren in de adresbalk.

  Voor DNS probleem analyze, noteer een paar IP's van je favoriete sites d.m.v. "reverse IP lookup" via een computer die nog wel verbinding met het internet heeft. Dit kan bijvoorbeeld via de website adresults.nl/tools/website-ip-checker/

  Doet de DNS server van je provider het niet, of ben je er minder tevreden over, dan is er een alternatief: OpenDNS

  Je kan ook de DNS servers van Google proberen; 8.8.8.8 en 8.8.4.4 (11-2013) voer deze in bij de eigenschappen van de LAN verbinding, TCP-IP.

  Terug naar de computer Tips
 • Gebruik maken van internet terwijl internet eruit ligt? Het is mogelijk: tribler.org