Gewichtsproblemen

Overgewicht begint een serieus probleem te worden in de wereld. Ook ik ben in een hevige strijd gewikkeld tegen overgewicht en ik moet m'n best doen om niet veels te zwaar te worden. Ik heb wat tips die bij mij aardig werken. May it serve you well.

Vergroot de afstand koelkast - TV

Kort door de bocht bedoel ik hiermee, zorg dat je thuis en op je werk wat moet lopen, bijvoorbeeld dus naar de koelkast als je TV zit te kijken. Zou je je koelkast op zolder zetten, moet je eens kijken hoe je je kilootjes kwijt raakt!

Doe aan afval-len!

Om af te vallen hoef je niet te stoppen met eten, zorg dat je meer beweging krijgt! Sporten is natuurlijk een erg goede manier, maar niet altijd even leuk. Door je spullen zˇ op te bergen dat je er een stukje voor lopen moet, kan er heel wat afgelopen worden. Gooi je gebruikte koffiefilters in de GFT-kliko die achterin de tuin staat, weer 20m gelopen! Al die kleine afstanden maken kilometers op een dag en iedere meter verbrand je energie.

Je kan natuurlijk ook mee doen aan talentenjachten en aan Miss Holland- of Mister Holland-verkiezingen, de meesten mensen zullen direkt afvallen...

Balansdag

Waarschijnlijk niet helemaal zoals de wijzen het bedoeld hadden maar ik heb tegenwoordig veel baat bij een balansdag.
Door de week mag ik niet snoepen en snaaien. (wel gewoon eten) Maar op zaterdag, mijn balansdag, mag ik naar binnen werken wat ik maar wil!

In de eerste weken viel dat me zwaar en droomde ik van snaaiwerk. Ik onderdrukte dit door veel water en soms wat lekkers te drinken. Steenkoud water is trouwens ook best lekker. Nu, wat maandjes verder, gaat het een stuk beter. De toegestane vreetdrangbevrediging in het weekend heeft niet tot gevolg dat ik kilo's naar binnen wil proppen, het past er gewoon niet meer in :-) Al snel vindt m'n maag het welletjes en zit ik vol. Ook merk ik dat ik daar ook niet echt fitter van wordt, zelfs m'n nachtrust lijkt er minder door. Het moment van eten blijft echter toch wel erg de moeite, helaas...

Medicijnen

Er bestaan veel middeltjes om overgewicht te bestrijden, veel daarvan zijn niet tot nauwelijks de moeite waard. Sommige middelen zeggen dat ze in de maag uitzetten en een vol gevoel geven waardoor de zin in eten vermindert. EÚn van die vulmiddelen is vrijwel overal te koop en is nog gezond ook; een appel. Eet nou niet gelijk vijf appels op want dat voelt ook niet prettig. Andere medicijnen zijn vaak gebaseerd op cafe´ne. Omdat je er druk van wordt verbruik je meer energie. Deze medicijnen, bijvoorbeeld Stacker 4, hebben zo'n hoge dosis cafe´ne dat je er erg verstandig mee om moet gaan. Een goed alternatief is een blik Monster Rehab, dit is een soort energy ice tea. Veel cafe´ne, weinig suiker en geen prik. De andere ingrediŰnten van Monster Rehab geven je ook energie maar drink er niet teveel van. Het feit dat er geen prik in zit is ook gunstig, want prik zorgt ervoor dat de maag groter wordt en dus meer en meer vulling wil.

Monster Rehab In Nederland is Monster Rehab bijna nergens meer te krijgen, tips over waar Monster te koop is zijn zeer welkom: eddyorion@hotmail.com

Gespot bij Big Bazar Almere; Monster Rehab voor Ç 0,99 (5-2017) bigbazar.eu

Net over de grens, in het Duitse Kleve, is er nog volop keus.


Monster Energy Drink in Duitsland volop verkrijgbaar

Zie ook:

Dikmakers

Linken over gezondheid


Tekening door Franšois Limonard 1992

Mac Donalds

De mensheid zou een stuk beter af zijn als de muggen vet zouden zuigen in plaats van bloed

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw,
maar tussen oud & nieuw en kerst.


Appelsientje Halfzoet

Er staan behoorlijk wat negatieve berichten over deze drank waar ik het niet mee eens ben. Wat wel klopt is dat ze het minder zoet hebben gemaakt door het aan te lengen met een flinke sloot kristalhelder natuurzuiver overheerlijk kraanwater. Waar ze echter goed voor hebben gezorgd is dat het niet smaakt naar aangelengde sinaasappelsap. Er zit o.a. wat citroen doorheen. De prijs per liter is ongeveer tien cent duurder dan de volzoete Appelsientje. Met ongeveer 15 gram suiker per koffiemok (250ml) is dit een lekkere doordrinkdrank waarbij de suikerkick nog voldoende aanwezig is.