Wat te fotograferen?

Een hoop mensen zijn al tevreden als ze een dure camera op de plank hebben liggen als een soort van statussymbool. Een nog veel hogere status kan je verkrijgen door er verpletterend spectaculair mooie foto's ermee te maken. Maar wat zou je dan kunnen fotograferen? Ben je even door je inspiratie heen, check dan de volgende tips:

Het bewijs dat de planeet Aarde rond is

Parachutistendropping bij Ede

Heb je zelf tips die je met de wereld wilt delen? eddyorion@hotmail.com


 • Het bewijs dat de planeet Aarde rond is

  De aangewezen plek hiervoor is het strand van Scheveningen. Bij helder weer is het mogelijk om zelfs de fabriekspijpen van IJmuiden te zien. Daarvoor zie je dan Zandvoort, Noordwijk en Katwijk liggen. Het hoge hotel van Zandvoort lijkt uit de zee te komen.

  Het moeilijke van dit onderwerp is dat je het juiste moment moet afwachten, je moet echt zeer helder zicht hebben. Op NOS-Teletekst pagina 705 staat het zicht vermeld. Ook kan je op een hoog gebouw kijken of het zicht goed is. Is dit echter ver van Scheveningen, dan loop je de kans dat de situatie daar anders is. De meeste heldere dagen zijn op ijskoude winterdagen. Voor de foto maakt dat niet veel uit, er is weinig groen op het strand.

  strand

  Deze foto is gemaakt met een 1 Megapixelcamera met 3x optische zoom (Kodak DC240), voor een mooi plaatje zal je dus met zwaarder materieel op de proppen moeten komen.

  Is het jou beter gelukt? Laat mij ook eens kijken! eddyorion@hotmail.com


 • Parachutistendropping bij Ede

  Een jaarlijks terugkerend evenement rond 17 september op de Ginkelse Heide bij Ede. Op deze zaterdagmorgen wordt de luchtlanding herdacht die operatie Market Garden tijdens de tweede wereldoorlog inluidde.

  Op mijn airborne-site staan een aantal van mijn foto's

  Co÷rdinaten LZ: N52.030993 E5.732238 Google maps