Dieren in Colombia

Colombia heeft een schijnbaar oneindige schat aan prachtige diersoorten in huis, enkele van deze beestjes verschenen voor mijn camera.

Muggen

mosquito

Mosquitos of muggen zijn er in Colombia overal en in alle maten. Ik vermoed dat deze beestjes dan ook het hoogste risico voor de gezondheid in Colombia zijn. Mosquitos, of zancudos zoals ze in Colombia ook genoemd worden, zijn beruchte verspreiders van malaria en dengue. Dengue, er bestaan een paar varianten, is voor sommige mensen dodelijk. Malaria is een ziekte die je voor de rest van je leven meedraagt, net zoals een koortslip maar dan veel ernstiger.

Er zijn veel wondermiddeltjes tegen muggen, ik heb er maar één gevonden die daadwerkelijk werkt. DEET. Dit goedje is echter giftig. In kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld door op je vingers te sabbelen, veroorzaakt het (bij mij) buikpijn.

Tegenwoordig bestaan er ook antimuggenmiddeltjes met "Picaridin", Autan bijvoorbeeld. Picaridin is vooral in Duitsland een grote concurent van DEET.

Muggen zijn vooral aktief in de avondschemering maar in Colombia zijn ze 24/7 in de weer. Wil je niet gestoken worden, dan zal je je dus regelmatig moeten insmeren. Een klamboe of muggennet is ook sterk aan te raden om over je slaapplek te hangen

Biergistpillen slikken heeft bij mij NIETS geholpen, ik heb braaf, vanaf 2 weken van tevoren, iedere dag wat van die pillen geslikt tot de pot leeg was maar werd toch opgevreten door de muggen.

Ik was eerst jaloers op de Colombianen die schijnbaar geen last van de muggen lijken te hebben. Ik weet nu dat ook zij wel degelijk gestoken worden, maar dat ze er nauwelijks iets meer van merken. Ook blijft de muggenbult bij hen meestal uit.

  • Slangen
  • Spinnen

    Gekko
    Gekko

    Schorpioen
    Schorpioen