Tenerife eind maart 2017

Tenerife is een van de Canarische Eilanden voor de kust van Marokko. Het eiland heeft twee vliegvelden welke op ongeveer 4,5 uur vliegen van Schiphol Amsterdam liggen.

Tenerife ligt een stuk dichter bij de evenaar dan bijvoorbeeld Zuid Spanje, het weer is dan ook zelfs in de winter nog heel aardig. Eind maart moet je rekening houden met zo'n 21 graden overdag en zo'n 15 graden 's nachts. De zee zorgt ervoor dat de temperatuur 's nachts niet erg veel daalt. Wanneer de zon schijnt is de 21 graden al gauw een fiks aantal graden warmer voor je gevoel. Eind maart voelt aan als een goede Nederlandse zomer.


Playa de las Américas - Los Cristianos

Parque Nacional de las Cañadas del Teide

La Orotava

Masca - Buena Vista del Norte - Punta de Teno

Santa Cruz - San Andrés


Wat te kopen op Tenerife?

Alcohol is op Tenerife een stuk goedkoper vanwege andere belastingregels. Ron Arehucas (ron = rum) wordt op het buureiland Gran Canaria gemaakt. Een goede rum met een eigen smaak. Op Tenerife is ook goede Cubaanse en Domincaanse rum te koop. Mijn favoriete rum, Ron Medellin uit Colombia, kwam ik ook tegen, bij de HiperDino supermarkt van de Siam Mall in Playa de las Américas. € 9,25 voor 70cl.

Weetjes:

C.C. staat voor Centro ComercialSlapen op Tenerife

Deze vakantie verbleven we in hotel Sol Tenerife in Playa de las Américas. Net als de vorige vakantie op Zakynthos hebben we voor reisorganisatie Tui gekozen, hiermee was in één klap de vliegreis, de heen- en terugreis naar het hotel en het hotel geregeld.

solhoteles.com Hotel Sol Tenerife behoort ook tot een groep.

tui.nl

Ook Transavia, Easyjet en Ryanair vliegen op Tenerife.

Linken:

josemobilityservices.com scootmobieltje huren op Tenerife.

helidreamhelicopters.com rondvluchten over Tenerife.

hiperdino.es supermarktketen op de Canarische Eilanden.

top10bezienswaardigheden.nl